2023

Μαλαγουζιά

Μαλαγουζιά, Οίνος λευκός ξηρός

21.00 /0,75l

Weight 0.75 kg
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Μαλαγουζιά 100%

ΕΤΟΣ

2023

ΕΙΔΟΣ

Ξηρός

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο πρόρωγος χυμός, οδηγούν σε συμπυκνωμένο και εξαιρετικό αρωματικό δυναμικό.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες και σε νέα βαρέλια ακακίας για 3 μήνες.

ΑΛΚΟΟΛ

12.5%

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

0,75 L

ΕΧΙS Ερυθρός Ημίγλυκος

Περιοχή/Αμπελώνας

Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 1 εκτάριο ιδιόκτητο γραμμικό αμπελοτεμάχιο, το “πέρασμα των αλόγων”, όπως το αποκαλούσαν παλιά, σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων.

Η μικρή στρεμματική απόδοση 500 κιλά στο στρέμμα, επιτυγχάνεται με τον Πράσινο τρύγο. Μια ποσότητα σταφυλιών κόβεται, όταν ακόμα αυτά είναι άγουρα, ώστε αυτά που θα μείνουν, να φτάσουν στην τέλεια ωριμότητα.

Ο τρύγος είναι νυχτερινός, με στόχο τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά, όπως στον ημερήσιο τρύγο. Έτσι, πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα, ψύχονται για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση.

ΕΧΙS Ερυθρός Ημίγλυκος

Γευστικά χαρακτηριστικά

Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα με ελαφριές πράσινες ανταύγειες. Αρωματική μύτη που αναδύει αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο και λιπαρό από τη παραμονή στα βαρέλια ακακίας. Επίγευση μακρά και έντονη.

ΕΧΙS Ερυθρός Ημίγλυκος

Αρμονία

Χοιρινό με πορτοκάλι, κοτόπουλο με βασιλικό, ζυμαρικά με σκόρδο, φιλέτο σολομού, φρούτα και σαλάτες. Σερβίρεται στους 8-10°C.