1. Γενικοί Όροι Χρήσης

α. Το ηλεκτρονικό κατάστημα manolesakis.gr παρέχει υπηρεσίες, οι οποίες υπόκεινται σε Όρους Χρήσης που παρατίθενται πιο κάτω. Ο Χρήστης είναι υποχρεωμένος να διαβάσει τους όρους χρήσης πριν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ή εγγραφεί στο manolesakis.gr. Θεωρείται ότι ο Χρήστης έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα τους Όρους Χρήσης όπως αυτοί αναλύονται στο παρόν, όποτε κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος manolesakis.gr. Το e-shop manolesakis.gr διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης των Όρων Χρήσης, χωρίς να είναι υποχρεωμένο προηγουμένως να ενημερώσει τον Χρήστη, παρά μόνο δημοσιεύοντάς αυτούς στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του.

β. Το manolesakis.gr δεσμεύεται όσον αφορά την εγκυρότητα και την πληρότητα των πληροφοριών που είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του manolesakis.gr, τόσο ως προς την παράθεση των ουσιωδών χαρακτηριστικών που περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει προς πώληση, όσο και ως προς την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες, με την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει από λάθος ή από τυχαίες διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας λόγω ανωτέρας βίας. Το ηλεκτρονικό κατάστημα manolesakis.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του διαδικτυακού τόπου, δεν εγγυάται όμως ότι οι λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου ή των servers θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία.

γ. Το manolesakis.gr δεσμεύεται για την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών όσον αφορά την διαθεσιμότητα των προϊόντων που πωλούνται μέσω του ιστοτόπου. Το manolesakis.gr δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες κατά την προσπάθειά τους να συνδεθούν με τον διαδικτυακό τόπο και για όσο διάστημα τον χρησιμοποιούν και είναι σχετικά με την λειτουργία ή την συμβατότητα της δικής τους τεχνικής υποδομής. Το manolesakis.gr δεν φέρει επίσης ουδεμία ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων, ιδιαίτερα δε για παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

δ. Το e-shop manolesakis.gr παραθέτει το περιεχόμενο (πχ. πληροφορίες, χαρακτηριστικά, ονόματα, φωτογραφίες), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πωλούνται μέσα από τις ιστοσελίδες του “ακριβώς όπως έχουν”. Το e-shop manolesakis.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής ή αστικής ή ποινικής φύσεως ούτε για πιθανή ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία συνίσταται σε απώλεια δεδομένων, κερδών, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) από χρήστες που επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο ή τρίτους από αιτίες που έχουν σχέση με τη λειτουργία ή μη ή τη χρήση του ιστοτόπου ή σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή πληροφοριών που διατίθενται μέσω αυτού ή από πιθανές μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή πληροφορίες που διατίθενται του ιστοτόπου.

ε. Παιδιά και νέοι ηλικίας κάτω των 16 ετών πρέπει απαραιτήτως να έχουν εξασφαλίσει την άδεια των κηδεμόνων τους πριν στείλουν προσωπικά στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

στ. Τα πνευματικά δικαιώματα του Περιεχομένου και των Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου (website) manolesakis.gr που έχουν εισαχθεί στο Δίκτυο, προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο τους, του Περιεχομένου διαδικτυακού τόπου. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης γραπτής άδειας του manolesakis.gr ή οιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

ζ. Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι (links) που υπάρχουν στις ιστοσελίδες του manolesakis.gr είναι πιθανόν να σας μεταφέρουν εκτός του διαδικτυακού του τόπου. Σε αυτήν την περίπτωση το manolesakis.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για την λειτουργία, το περιεχόμενο, την ακρίβεια των πληροφοριών, καθώς και για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία αυτών των ιστοτόπων.

  1. Υπηρεσίες προς τους Πελάτες

Το manolesakis.gr, είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ιδιοκτησίας της εταιρείας Γ.ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Εχει δική του πολιτική τιμών, όρους διάθεσης, εξόφλησης και παράδοσης των προϊόντων που πωλούνται μέσω του διαδικτυακού τόπου. Πελάτες του ηλεκτρονικού καταστήματος γίνονται όσοι κάνουν παραγγελία μέσα από τις ιστοσελίδες του. Αν θέλουν οι Πελάτες, έχουν την δυνατότητα να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους με την χρήση ενός κωδικού ασφαλείας. Ο Πελάτης μπορεί να τοποθετεί παραγγελίες στο ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε έχει κάνει εγγραφή στο e-shop είτε όχι, αρκεί να έχει καταχωρήσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί η παραγγελία. Ο Πελάτης κάνει εγγραφή ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ με την χρήση του e-mail του και με έναν κωδικό ασφαλείας (password). Ο Πελάτης, όταν κάνει εγγραφή στο e-shop, έχει τις ακόλουθες παροχές:

α. Μπορεί να δει τα περιεχόμενα στο ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ του. Στο e-shop υπάρχει ένα καλάθι αγορών. Ο Πελάτης μπορεί να τοποθετήσει εκεί προϊόντα, για τα οποία κάθε στιγμή (αφού έχει πρώτα συνδεθεί με τον λογαριασμό του) έχει την δυνατότητα επισκόπησης, ή αλλαγής (διαγραφή προϊόντος, αλλαγή ποσότητας).

β. Μπορεί να δει τις ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ που έχει στο ηλεκτρονικό κατάστημα manolesakis.gr.

γ. Μπορεί να δει ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ του με προϊόντα που αγόρασε από το e-shop.

δ. Να οριστικοποιήσει τις εκκρεμείς παραγγελίες του και να πληρώσει με την μέθοδο πληρωμής της επιλογής του, από αυτές που προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα.

ε. Μπορεί να τροποποιήσει τα Στοιχεία του Λογαριασμού του όπως αυτά αναφέρονται στη παράγραφο 3.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Όλο το περιεχόμενο των σελίδων του ηλεκτρονικού καταστήματος manolesakis.gr, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, λογοτύπων, κειμένων και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του manolesakis.gr και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, αναλογική / ψηφιακή εγγραφή, αναπαραγωγή, διανομή, μεταφορά, downloading, μεταποίηση και μεταπώληση των παραπάνω χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του ηλεκτρονικού καταστήματος manolesakis.gr.

ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Καθ’ ύλην αρμόδια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς από τη συμβατική σχέση μεταξύ της εταιρίας και του πελάτη είναι τα Δικαστήρια της Δράμας.

Για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς ο πελάτης μπορεί να απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς εξωδικαστικής διευθέτησης καταναλωτικών διαφορών. Σύμφωνα με την Οδηγία 2013/11/ΕΚ, η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με την ΚΥΑ 70330/2015, προβλέπεται πλέον και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επίλυσης καταναλωτικών διαφορών με τη διαδικασία Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ – Alternative Dispute Resolution) στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν ο πελάτης έχει την ιδιότητα του καταναλωτή (δηλαδή φυσικό πρόσωπο που ενεργεί εκτός επαγγελματικής ιδιότητας) και έχει οποιοδήποτε πρόβλημα με αγορά που πραγματοποίησε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορεί να κινήσει την διαδικασία ΕΕΔ μέσω της διαθέσιμης στο https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage ενιαίας πλατφόρμας για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών (πλατφόρμα ΗΕΔ).