Κτήμα Μανωλεσάκη

Αμπελώνας

Η ευρύτερη περιοχή της Αδριανής μορφολογικά παρουσιάζει μεγάλη ομοιογένεια. Η έκθεση του αμπελώνα είναι βορειοδυτική και το κλίμα είναι ημι-ηπειρωτικό δηλαδή είναι ανάμεσα στο μεσογειακό και στο ηπειρωτικό κλίμα. Οι χειμώνες είναι αρκετά κρύοι, ενώ τα καλοκαίρια θερμά. Το χειμώνα υπάρχουν αρκετές βροχές που εφοδιάζουν τα αμπέλια με την απαραίτητη υγρασία. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου παρατηρούνται θερμοκρασιακές διακυμάνσεις μέρας και νύχτας , φαινόμενο που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμανση των σταφυλιών.

Η αμπελοκαλλιέργεια πραγματοποιείται με την προσωπική φροντίδα του Σταύρου Μανωλεσάκη και τις συμβουλές του συνεργάτη γεωπόνου του κτήματος, οι οποίοι προβαίνουν σε συνεχείς πειραματισμούς ελληνικών και ξενικών ποικιλιών με στόχο να διαπιστωθεί η προσαρμογή τους στην περιοχή καθώς και το οινικό δυναμικό τους.

Έκταση
200 στρέμματα
Υψόμετρο
200 - 300 μέτρα
Διάταξη
Γραμμική
Διαστάσεις
1,30 x 2,00 μέτρα

Έδαφος

Τα εδάφη είναι αργιλοπηλώδη και προσφέρουν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή κρασιών με έντονο και σύνθετο άρωμα, καλή δομή και ισορροπία.

Κλίμα

Η έκθεση του αμπελώνα είναι βορειοδυτική και το κλίμα είναι ημι-ηπειρωτικό δηλαδή είναι ανάμεσα στο μεσογειακό και στο ηπειρωτικό κλίμα.

Λευκές ποικιλίες

Η σύνθεση των ποικιλιών του αμπελώνα είναι για τις λευκές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο.

Ερυθρές ποικιλίες

Η σύνθεση των ποικιλιών του αμπελώνα είναι για τις ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχόμαυρο, Λημνιό και Pinot noir.

Φύτευση

Η πυκνότητα φύτευσης είναι 350 πρέμνα / στρέμμα και η απόδοση χαμηλή – για τις περισσότερες ποικιλίες της τάξης των 500-600 κιλών/ στρέμμα.

Άνεμοι

Σχεδόν όλη τη χρονιά φυσούν συνήθως βορειοδυτικοί, άνεμοι χαμηλής εντάσεως.

Κτήμα Μανωλεσάκη

Τοποθεσία

aerofotografies-dramas__1_-removebg-preview (1)

Το ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αμπελουργία & οινοποίηση από το 1989 και βρίσκεται στην περιοχή της Αδριανής στη Δράμα…

Κτήμα Μανωλεσάκη

Επισκεφτείτε μας...