2019

Πελαγία

Πελαγία Οίνος ερυθρός ξηρός, Pinot noir & Αγιωργίτικο

From 42.00 /0,75l - 1,5l

Weight 1.5 kg
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Pinot noir 60%, Αγιωργίτικο 40%

ΕΤΟΣ

2019

ΕΙΔΟΣ

Ξηρός

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική ερυθρά οινοποίηση του συμπυκνωμένου γλεύκους λόγω του Πράσινου τρύγου σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και στη συνέχεια, μηλογαλακτική ζύμωση.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Πάνω στην φίνες λάσπες. Στην υπόγεια κάβα γίνεται οξειδωτική ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πρώτης χρήσης για 10 μήνες, καθώς και αναγωγική παλαίωση σε φιάλες για 12 μήνες.

ΑΛΚΟΟΛ

12.5%

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

0,75 L, 1,5 L

Πελαγία

Περιοχή/Αμπελώνας

Αδριανή – Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο – ανατολική Μακεδονία. 1 εκτάριο ιδιόκτητο γραμμικό αμπελοτεμάχιο -ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ- Pinot noir και 0,4 εκτάριο ιδιόκτητο γραμμικό αμπελοτεμάχιο Αγιωργίτικο σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων.

Απόδοση 450 κιλά στο στρέμμα, το οποίο επιτυγχάνεται με τον Πράσινο τρύγο. Μια ποσότητα σταφυλιών κόβεται, όταν ακόμα αυτά είναι άγουρα, ώστε αυτά που θα απομείνουν, να μπορούν να φτάσουν στην τέλεια ωριμότητα.

Ο τρύγος είναι νυχτερινός, με στόχο τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά, όπως στον ημερήσιο τρύγο. Έτσι, πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα, ψύχονται για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση.

Πελαγία

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα πορφυρό με αρώματα βατόμουρου, κερασιού και βιολέτας με νότες βανίλιας και μοσχοκάρυδου. Σώμα στιβαρό και τανίνες μαλακές που ενισχύουν τον πλούτο της επίγευσης.

Πελαγία

Αρμονία

Πικάντικα λουκάνικα, μαριναρισμένο κρέας κυνηγιού, ριζότο με τρούφα, μανιτάρια και παλαιωμένα τυριά με έντονες γεύσεις. Σερβίρεται στους 16-18°C.