2023

Αναστασία

Οίνος ροζέ ημίγλυκος, Cabernet Sauvignon & Μοσχόμαυρο

From 10.50 /0,75l - 1,5l

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτες: ,
Βάρος Μ/Δ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Cabernet Sauvignon 80%, Μοσχόμαυρο 20%

ΕΤΟΣ

2023

ΕΙΔΟΣ

Ημίγλυκος

ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Παραμονή της σταφυλομάζας στη δεξαμενή εν ψυχρώ 4 με 5 ώρες για να αποκτηθεί το επιθυμητό χρώμα του.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική ροζέ οινοποίηση στους 18 °C

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Πάνω στις φίνες λάσπες για 2 μήνες.

ΑΛΚΟΟΛ

12%

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

0,75 L, 1,5 L

Αναστασία

Περιοχή/Αμπελώνας

Αδριανή- Γεωγραφική περιοχή Δράμας, βόρειο-ανατολική Μακεδονία, 5 εκτάρια ιδιόκτητα γραμμικά αμπελοτεμάχια σε υψόμετρο 200-300 μέτρα. Αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση λόγω ύπαρξης μικρών ασβεστόλιθων. Στρεμματική απόδοση 900-1000 κιλά στο στρέμμα.

Ο τρύγος είναι νυχτερινός με στόχο τα σταφύλια να φτάσουν στο οινοποιείο δροσερά και όχι ζεστά όπως στον ημερήσιο τρύγο έτσι πολύ πιο γρήγορα και χωρίς θερμικό σοκάρισμα ψύχονται για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση.

Αναστασία

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα ρουμπινί, πληθωρικά αρώματα κερασιού, φράουλας και τριαντάφυλλου, άγριων φρούτων του δάσους και νότες λουλουδιών. Πλούσιο, φρέσκο και δροσερό στο στόμα με τραγανή οξύτητα και έντονη επίγευση.

Αναστασία

Αρμονία

Oρεκτικά, πράσινη σαλάτα με ρόδι και σάλτσα μελιού, τυρόπιτα, αλμυρό κέικ, ελιές, τηγανητά λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα, φρουτοσαλάτες, ξηρούς καρπούς, μους σοκολάτας, γλυκά με λευκή σοκολάτα γάλακτος, γιαούρτι με φράουλες. Σερβίρεται στους 10-12 °C.